Logo

MailChimp is de kampioen in nieuwsbrieven

Wellicht heb je al op onze website gelezen over MailChimp. Als dat niet het geval is, neem dan heel even de tijd om onze mening over deze geweldige online nieuwsbriefservice te lezen. Ben je ook zo enthousiast?

MailChimp: wat is het?

MailChimp is een GRATIS dienst op internet waarmee je krachtige en prachtige nieuwsbrieven kunt sturen naar een klantenbestand van maximaal 2.000 leden. Maar dat is niet alles. Je kunt statistieken krijgen over van alles. Hoeveel brieven zijn er gestuurd, hoeveel mensen hebben de brief geopend, wie heeft de brief het meeste geopend? Je kunt uitlezen wie zich heeft uitgeschreven (of ingeschreven). Op welke linkjes of knoppen er is gedrukt in je nieuwsbrief. Ja, het gaat heel ver.

Wij van Matching Concepts zijn dol op MailChimp

Waarom is MailChimp zo goed?

Het blijft een mening van ons maar MailChimp is een zeer professionele omgeving die toch wel aardig gebruiksvriendelijk is. Natuurlijk zullen er mensen zijn die het moeilijk vinden om er mee te werken. De één heeft gewoon wat meer met computers dan de ander. Ben je iemand die het leuk vindt om te leren en te experimenteren, dan kun je onmiddellijk met MailChimp aan de gang. Binnen een paar uur kan jouw eerste nieuwsbrief de deur uit. Je zal veel moeten leren maar op internet (en op de website van MailChimp zelf) staan tal van instructiefilmpjes om snel van start te kunnen gaan.

Wat is de rol van Matching Concepts?

De eerste rol is nu bekend: advies. Wij adviseren graag over mogelijkheden. Maar uiteraard zijn we er ook voor de klanten die behoren tot de categorie ‘laat mij maar lekker broodbakken, doe jij de nieuwsbrief’. Voor tientallen klanten hebben we inmiddels een MailChimp account opgezet. Dus aanmelden, verificatie, het importeren van de e-mailadressen en het opzetten van een template (stramien) nieuwsbrief. MailChimp helemaal aanpassen op kleur en smaak van de klant inclusief logo en huisstijlkleuren.

We kunnen zelfs via een soort ‘digitaal verlengsnoer’ je website koppelen met MailChimp. Op jouw website zetten we een mogelijkheid om in te schrijven voor de nieuwsbrief. Wanneer een bezoeker van je website een e-mailadres invult, dan schieten we onderwater de gegevens door naar MailChimp. Je hoeft dus helemaal niks te doen. Het e-mailadres komt volledig automatisch in je nieuwsbriefbestand er bij.

Wil je meer weten over MailChimp? Neem dan contact met ons op.