Logo

Let’s go WordPress

Sinds de start van Matching Concepts hebben we gewerkt met een eigen Content Management Systeem (CMS). Dit systeem heeft ons en onze klanten door de jaren heen prima bediend. Het was een flexibel systeem, wij konden er eenvoudig maatwerkaanpassingen op doen en op die wijze de klanten een perfect passend CMS leveren. Dit succesverhaal kent echter ook wat nadelen: het systeem was duur en er ontstonden te veel verschillende versies. Los van dat alles, rustte de ontwikkeling van het systeem op 1 paar schouders en dat is voor de continuïteit van ons bedrijf niet juist.

Ontdekkingsreis door CMS land

Meerdere malen hebben we kritisch gekeken naar het aanbod van bestaande CMS systemen en meerdere malen kwamen we weer tot de conclusie dat we er niet mee uit de voeten konden. We bleven de vergelijking trekken met ons eigen systeem. Onbewust ben je bezig om de angst voor het nieuwe weg te wuiven. Want stel dat het Drupal wordt? Of Joomla, Ubuntu, SilverStripe of WordPress? Wij hebben de kennis niet in huis. Hoe ga je dat dan doen?

WordPress is de absolute nummer één

De eerste vraag vanuit ons klantenbestand voor WordPress kwam in 2014. Die weet je nog van je af te schudden. Maar de tweede en de derde klant niet meer. Dit is die letterlijke vraag van de markt. We moesten gaan schakelen. Inmiddels was ons wel duidelijk geworden dat WordPress het nummer één CMS is. Wereldwijd! Voor WordPress kun je ontwikkelaars inhuren, je kunt werk uitbesteden, er zijn complete volksstammen die met de omgeving kunnen werken en content kunnen beheren en het CMS zelf is open source en gratis.

WordPress is ons CMS

Het moge nu wel duidelijk zijn dat onze keuze is gevallen op WordPress. Met een uiterst gebruiksvriendelijk admin panel (het beheerdeel), kan eenvoudig het content (inhoud) van de website worden beheerd. Met plugins en widgets kan de website van tal van verdere functionaliteiten worden voorzien. Door middel van thema’s kan een website in een handomdraai compleet van uiterlijk veranderen. Met geavanceerde WordPress skills kun je zelfs eigen structuren van gegevens  aanmaken (Producten, Diensten, Meubels, Boeken, Films). Elk met eigen velden, eigen kopje in het menu en eigen categorieën.

WordPress en de zaagmachine

Klanten van ons, maar ook andere gebruikers van WordPress, Joomla, Ubuntu (noem maar op),  denken dat wanneer ze de software (CMS) tot de beschikking hebben, ook meteen alles kunnen. Ik trek graag de vergelijking met een zaagmachine. Mijn buurman is timmerman, met 1 zaagmachine bouwt hij een heel huis. Ik zou er nog net een plank mee kunnen doorzagen maar dan houdt het ook echt op. WordPress is die zaagmachine. Het vereist vakmanschap om het verschil te maken. Dat doen wij dan graag voor je.

Wikipedia over WordPress

WordPress is vrije weblog-software, die onder de voorwaarden van de GNU General Public Licence (GPL) wordt gepubliceerd. WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund. WordPress is het meest gebruikte contentmanagementsysteem.

WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is één weblog te beheren. Voor een meervoudige installatie is WordPress Multi User (WPMU) beschikbaar. WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) waardoor de gebruiker op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) kan wijzigen en/of aanvullen zonder dat daar technische kennis voor vereist is.

Mijn naam is Bart Heimenberg, ik ben mede-eigenaar van Matching Concepts en wij doen aan Web & Design.

« | »